header2015

Over Bert Snijder

Studie en werk

Ruim vijfendertig jaar geleden zwaaide ik af als huzaar en schutter op een Leopardtank. Op vrijdag was ik nog een in Duitsland gelegerde militair, op maandag bevond ik me volop tussen de meiden van de opleiding Diëtetiek te Heerlen.
Dat was wel even wat anders, maar zeker niet minder boeiend.
Ik koos voor het vak van diëtist vanwege mijn interesse in de vakken scheikunde en biologie. In de keuken was ik toen nog niet thuis, maar de kneepjes van het kookvak werden me snel bijgebracht.
In 1984 studeerde ik af en in 1986 verhuisde ik vanuit het Brabantse Son en Breugel naar Rotterdam, waar ik een baan kreeg bij de Stichting Samenwerkende Rotterdamse Kruisverenigingen (SSRK). Uit de SSRK is later Thuiszorg Rotterdam ontstaan. Tot januari 2009 ben ik hier als diëtist werkzaam geweest. Gedurende deze 23 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden en adviseren van jong en oud op het gebied van voeding en gezondheid.

Uitdagend beroep

Het mooie van het vak van diëtist is dat je deskundig bent op een vakgebied dat iedereen aangaat. Voeding en gezondheid is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt bij het publiek.
Het is ook een onderwerp waarover veel misverstanden heersen. Rechtzetten van misverstanden en overdragen van kennis vind ik de mooiste aspecten van mijn vak.
Ik doe dat graag tijdens mijn spreekuur aan mensen individueel; ook begeleid en adviseer ik mensen graag in de vorm van cursussen of een enkele voorlichtingsbijeenkomst. Eén van mijn uitdagingen is om de complexe materie van het menselijk lichaam zodanig uit te leggen dat iedereen het begrijpt.

Naar mijn mening staan we aan de vooravond van een periode waarin de levensmiddelentechnologie stormachtige ontwikkelingen gaat doormaken en er volop innovatieve voedingsmiddelen in de schappen van de supermarkten gaan belanden. Dat betekent dat mijn vak nog interessanter en uitdagender wordt en dat ik als diëtist mijn kennis voortdurend op peil zal houden en aanscherpen.

Algemeen

Diëtetiek

Sportdiëtetiek